luni, 6 decembrie 2010

Sfantul Nicolae, ocrotitorul marinarilor



Sfântul Nicolae, este unul din cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii. Datorită multelor minuni pe care le-a săvârşit atât în timpul vieţii, cât şi după trecerea la cele veşnice, el este supranumit şi „Făcătorul de Minuni”.

Tradiţia spune că Sfântul Nicolae s-a născut într-o familie bogată în Asia Mică. La moartea părinţilor săi, Nicolae a devenit preot şi s-a lepădat de toată averea sa, pe care a dăruit-o săracilor şi a plecat în pelerinaj în Palestina şi Egipt. După cum se ştie, Sfântul Nicolae este ocrotitorul copiilor, dar totodată el este şi ocrotitorul marinarilor, al brutarilor, al fetelor fără zestre, al victimelor sistemului judiciar, etc. Dintre multele legende care îl au ca erou, cea mai cunoscută este cea a fiicelor unui om bogat care îşi pierduse averea; Sfântul Nicolae a venit într-o noapte şi le-a aruncat pe fereastră trei saci de aur, pe care să îi aibă drept zestre. Alte binecunoscute minuni săvârşite de Sfântul Nicolae sunt învierea celor trei copii omorâţi de un hangiu, salvarea de la naufragiu a unor corăbii şi multe altele. 
Din anul 1087, 9 mai, moastele Sfantului Nicolae se afla la Bari, in sudul Italiei, luate din Mira, ca sa nu cada in mainile musulmanilor. Acolo ele sunt in mare cinste din partea credinciosilor, care vin la el, cu credinta, din toate partile crestinatatii.Echipa cadet de Romania urează La mulţi ani tuturor celor ce poartă numele Sfântului Nicolae!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu uita de reguli!