luni, 9 august 2010

Cadet de Romania

Cadet de Romania” urmareste sa creeze un loc de intalnire al tuturor celor care sunt studenti in unitatile de invatamant superior de marina si urmaresc sa efectueze perioada de stagiu ambarcat, al celor care au absolvit aceste scoli si al celor care intentioneaza sa devina studenti la aceste unitati de invatamant.
Dorim ca acest loc sa evolueze intr-o comunitate a studentilor de marina indiferent de unitatea de invatamant la care sunt inscrisi, fara rivalitati inutile, unde sa se faca schimb de informatii legate de proiecte, examene, teme de casa, un loc unde sa poti sa ceri ajutorul cand nu gasesti informatii si nu poti sa te descurci la pregatirea pentru un anumit examen.
Tot in acest loc vrem sa aducem in discutie toate aspectele legate de cadetie si sa invitam la discutii reprezentanti ai mai multor institutii, incepand de la profesori, directori, comandanti de nava, sefi mecanici si jurnalisti, care sunt implicate in mod direct in organizarea si controlarea stagiului ambarcat si nu in ultimul rand sa ii convingem sa raspunda la intrebarile noastre. Foarte multe informatii le putem obtine de la cei care au fost plecati pe mare si de aceea nu trebuie sa tineti doar pentru voi experienta dobandita in perioada de cadetie.
Dupa cum stiti cu totii deja sunt multe de discutat mai ales in conditiile actuale cand din cauza “crizei” si a lipsei unei flote de stat posturile de cadeti sunt putine la numar. Invitam si pe cei care sunt deja comandanti, sefi mecanici, ofiteri sau marinari sa se implice in discutii si sa ne sprijine pe noi cei care ne aflam la inceput de drum in cariera de navigatori.
Cadet de Romania” un blog unde se discuta absolut orice despre mare, nave, navigatie si nu in ultimul rand despre echipaje.

5 comentarii:

  1. ii doresc bun venit pe blog colegului meu Vlad iar impreuna vom incerca sa va fim alaturi cu informatii actualizate si articole interesante.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de primire in randurile "Cadet de Romania" si asteptam commenturi; intrebari si implicare din partea tuturor ca sa putem sa rezolvam cat mai multe bazandu-ne pe ideea ca daca suntem mai multi si suntem uniti poate ne facem si auziti pe unde trebuie si pe unde suntem interesati noi cadetii.

    RăspundețiȘtergere
  3. uite insfarsit o idee buna, cineva care se implica si face un site cu adevarat folositor ptr noi viitorii marinari si chiar ptr actualii marinarii.felicitari realizatorilor blog-ului Marius Mocanu si Vlad Bordanc si sper sa veniti cu idei mult mai multe si mai folositoare. am sa va ajut sa promovati acest blog si sa sriu mai mute comentarii si poate chiar sa vin cu idei noi

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim-Asi vrea sa imi raspundeti,si mie D-nu Mocanau ,se mai merita sa fi marinar sau ofiter da sau nu

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut,
    In primul rand, dupa cum (probabil) ai observat sus, in capul paginii, noi am mutat blogul pe o noua adresa: http://cadeti.ro sau, mai simplu pentru tine, www.cadeti.ro. Dar probabil, lipsa ta de atentie la detalii nu te-a lasat sa introduci noua adresa si sa pui intrebarea unde trebuie.
    In al doilea rand, raspunsul la intrebarea ta nu este unul foarte simplu si care sa imi permita mie, in conditiile de fata, sa te lamuresc prea mult. Mai precis, eu nu am nici cea mai mica idee cine esti, ce studii ai, ce pregatire, ce aptitudini si multe alte amanunte care sa imi dea cea mai mica informatie pe baza careia eu sa iti pot da un raspuns potrivit tie.
    Dar, ca sa iti raspund totusi, iti spun dupa cum urmeaza: a fi marinar, nu e o chestiune ca si cand mergi la mall si spui vanzatoarei ca vrei modelul X de jeans, marimea XL, ea te serveste si daca te prind bine ii platesti si apoi, gata, esti bun sa te dai grande in fata gagicii. A fi marinar e o chestiune mult mai ampla; respectiv, statutul de marinar presupune mai multe meserii: marinar, motorist, fitter, oiler, wipper, etc. Cat despre ofiter... e greu sa iti vorbesc despre asa ceva, insa iti spun un singur lucru: marinarii sunt oameni inteligenti, indiferent de functia pe care sunt incadrati la nava; pe mare trebuie sa te poti baza pe cel de langa tine si la fel colegul tau la randul lui. Analizand mesajul tau, nu pot sa imi dau seama decat ca tu nu esti facut pentru asa ceva. In momentul in care nu esti in stare nici macar sa imi scri numele corect, iarta-ma, dar din punctul meu de vedere, mistria si canciocul sunt viitorul tau luminos.
    Sa nu ma intelegi gresit, si meseria asta este una de care ar trebui sa fi mandru.
    Cele bune!

    RăspundețiȘtergere

nu uita de reguli!