miercuri, 6 octombrie 2010

Greenwich Maritime Institute

Greenwich Maritime Institute (GMI)  se afla in cadrul istoric al Old Royal Naval College, in centrul Greenwich, o parte a Londrei cu un bogat patrimoniu maritim. A fost infiintata in 1998 si are ca specific predare de studii maritime postuniversitare si institut de cercetare in cadrulUniversitatii din Greenwich.
Aceasta institutie implementeaza o programa de studii si cercetare prin care sunt  pregatiti  specialisti pentru ramura economico-sociala aletransporturilor maritime cu accent pe dezvoltarea si armonizarea legislatiei internationale in domeniu, creearea de programe si proiecte de cercetare legate de evolutia si dezvoltarea transporturilor maritime  atat din punct de vedere economic cat si din punct de vedere tehnic, in baza acestora elaborandu-se rapoarte si organizandu-se sesiuni de comunicari stiintifice. Asadar vorbim aici de o bogata istorie asociata transportului maritim, traditie in educatie in timp ce se lucreaza la nevoile viitoare ale comunitaii maritime la nivel mondial. Educatia oferita include diplome postuniversitare  in istorie maritima, politica maritima interationala simanagement maritim si un master/doctorat in studii maritime.
Ar fi de preferat ca si in cadrul scolilor superioare din tara noastra sa se realizeze mai des proiecte de acest gen in afara programelor de master sau cursurlor universitare existente si in special de workshopuri pentru cei ce inca sunt studenti atat in cadrul facultatilor de marina dar si in cele cu profil economic din tara, pentru ca acestia sa poata intra in contact cu situatia actuala din transportul maritim la nivel mondial si a intelege sistemul complex nu numai din punct de vedere tehnic cat si din punct de vedere economic. 
Obiectivele GMI sunt:
· sa se angajeze sa faciliteze cercetarea stiintifica;
· sa difuzeze si sa publice rezultatele cercetarii;
· sa ofere studii maritime postuniversitare;
· sa dezvolte educatia maritima;
· sa actioneze ca un forum pentru explorarea de chestiuni maritime;
· sa serveasca ca o sursa de expertiza pentru afaceri maritime si guvernamentale;
· sa furnizeze servicii eficiente de consultanta maritima.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu uita de reguli!