luni, 30 august 2010

Voiaj de practica de cinci stele pe Queen Mary 2

Nu sunt foarte putini aceia care ar plati o avere ca sa faca un voiaj ca cel pe care Kristina Rivette l-a inceput luna trecuta. Aceasta, in varsta de 22 ani, a sosit in New York pentru a se imbarca la bordul navei ce apartine Cunard Line si care deserveste o ruta ce include mai multe porturi din Marea Caraibelor.
queen-mary-2-in-basseterre-roadstead-st-kitts
Din aceasta zona nava se va deplasa spre UK si posibil spre Marea Mediterana pentru ca apoi sa se intoarca in portul New York pentru a o lua de la capat.

Tanara Rivette a declarat intr-un interviu ca este absolut uimita de faptul ca i s-a ivit o astfel de oportunitate mai ales ca este singura canadianca din echipajul de 1523 de oameni. Fiind studenta la BCIT Marine Campus Canada (4 ani de studiu, 3 stagii de ambarcare cadet – ASIGURATE prin protocoale!) a fost invitata la un interviu special organizat cu studentii din anul I de catre Carnival Group (companie care detine Princess Cruises, Cunard Lines si P&Q Cruises) si a fost angajata de catre Princess Cruises pentru a incepe prima etapa din stagiul de pregatire. Kristina a mai declarat in interviu ca se asteapta sa faca cate putin din fiecare dar nu este sigura la ce sa se astepte, insa cu siguranta ca va face cart pe comanda, va aplica tot ce a invatat inclusiv navigatie astronomica si costiera, va participa la manevra, drill-uri si in plus se asteapta si la foarte multa munca de intretinere (martagon).
Jeff Otto coordonatorul programelor de cadeti de la BCIT a declarat la randul sau ca dupa ce vor absolvi studentii in urma obtinerii brevetului de ofiter, nu se va pune problema daca vor gasi un loc de munca, ci la ce companie vor dori sa munceasca, facultatea dupa absolvire continuand sa ii sprijine si sa ii indrume...
General Characteristics of Queen Mary 2 (acc to wikipedia):
Type: Ocean Liner
Tonnage: 148 528 gross tons
Displacement: 76 000 tonnes (approx)
Lenght: 1 132 ft (345 m)
Beam: 147.5 ft (45.0 m) extreme (bridge wings)
Height: 236.2 ft (72.0 m) keel to funnel
Draught 33 ft (10.1 m)
Decks: 13 passanger, 17 total decks
Installed power: 117MW 157 000 bhp
Propulsion: four 21.5 MW Rolls-Royce/Alstom "Mermaid" electric propulsion pods: 2 fixed and 2 azimuthing
Speed: 29.62 knots (54.86 km/h; 34.09 mph)
Capacity: 3 056 passangers
Crew: 1 253 officers and crew

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

nu uita de reguli!